Start din egen virksomhed – med ro i maven

Ta´ springet og start din egen virksomhed

Det kan være uoverskueligt at starte eget firma. Både økonomien og dit projekt, som du højst sandsynligt har udarbejdet over flere år, klistres nu i panden på dig. Jeg har derfor lavet en lille guide til hvordan du kan komme igennem den første fase så din drøm kan blive til realitet - med ro i maven.

Min egen rejse startede i 2014, hvor jeg tog springet og sagde mit job op, med en business plan i hånden og 60.000kr på kontoen. Værendne 7'er i Enneagrammet var dette spring ikke så farligt, men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg manglede en mentor der kunne guide mig gennem processen af uforudsigelige fysiske og psykiske udfordringer - blandt andet, at det er noget mere kompliceret at have en partner når tingene ikke går som planlagt, end forventet!

I dette post vil jeg fokusere på den gode Business Plan. Det er i hvert fald noget af det vigtigste jeg har lært gennem mine år som entreprenur - jo dybere og mere detaljeret din business plan er, desto nemmere bliver det at bygge din virksomhed op.

Vi taler om følgende områder når man starter og driver en virksomhed:

 • Branding og Markedsføring
 • Visuel Identitet (hjemmeside, logo, produkt emballage mm.)
 • 
Salg
 • 
Økonomi - både for virksomheden og din egen
 • Kundeservice
 • 
Eftersalg
 • 
Evaluering og optimering

Der er derfor ikke noget at sige til, at det er overvældende at skulle starte virkshomhed, for hvem er dog specialist inden for alle områder?! Jeg vil derfor råde dig til, at placere de forskellige områder efter dine interesser og ekpertise.
Har du under 50% ekspertise inden for et område, skal du både få mere viden omkring faget (youtube.com er fantastisk) og evt. uddelligere arbejdet til specialister. Det er urealistisk at du kan klare alle områder i din virksomhed selv, og så er det vigtigt du vurdere hvad din tid er værd.

Du bliver betalt for din værdi, ikke din tid!

 

Af regnskabsprogrammer kan jeg anbefale Dinero som har alt det nødvendige til at komme igang.
Som sagt så er step 1 din Business Plan. Jeg deler skabelonen til min egen, da jeg føler den kommer godt omkring alle emner. Det er simpelt at gennemgå den skridt for skidt og svare på spørgsmålene. Når den er udfyldt, starter du forfra, med flere detaljer og mere sammenhæng. I denne process vil dit logo og markedsføringstrategi blive udviklet, så du er faktisk klar til at starte virksomheden, når den er færdig.
Få en god ven til at læse den igennem og bed ham om at tage de kritiske briller på. Jo flere spørgsmål du kan få desto bedre er du rustet til virkelighedens prøvelser.

Hent Business Plan skabelonen her..

 

Til info kan det tage måneder at skrive en god business plan. Forvent ikke at den skrives over natten og husk - jo mere tid du investerer i en solid research, desto nemmere bliver det at komme igang.. med ro i maven!

God skrivelyst og del gerne erfaringer og feedback.
x Marie

6 thoughts on “Start din egen virksomhed – med ro i maven

 1. Hej Marie
  Tak for et dejligt og motiverende indlæg! Jeg håber det kan hjælpe andre med at tage springet og komme igang med deres egen virksomhed!
  Mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *