Vores liv forandres om 3 dage..

Vores liv forandres om 3 dage..

Så bliver det realistisk; Vores liv forandres om 3 dage. Imad har besilt billetten. På tirsdag lander han i DK. Uden en return billet!

Jeg har gennemgået hvert et step i processen 100 gange og ansøgningen er printet ud til FAMILIESAMMENFØRING.

 

LIDT HURTIGE FACTS SÅ I KAN FØLGE MED:

 • Imad er Palæstinenser men født og opvokset i UAE (Forenede Arabiske Lande).
 • UAE var en bunke sand for 80 år siden og kun dengang fik de dengang lokale fiskere pas og blev lokale Emiratier. I dag får ingen pas, uanset hvor længe du har været i landet.
 • Man får residence visa 2-3 år ad gangen via sin sponsor (arbejdsgiver).
 • Imad og jeg mødte hinanden i Dubai, hvor han arbejdede for en Shaikh og jeg arbejde for Euler Hermes.
 • Vi blev gift i 2015 på Broholm Gods i Danmark
 • Imad er muslim, men tror egentligt mere på, at vi skal være gode mennesker, end på et regelsæt fra en bog(!).

 

Så kan vi komme igang med historien: Da jeg blev gravid med Adam i februar 17' var vi enige om at tage i hvert fald 3 år mere i Dubai. Imad havde fået godt gang i sit event firma, og i landet uden skat (dengang!) var det bare oplagt at lade Adam få de første par år i sandet mens vi kunne få stablet en opsparing på benene.. Men så skulle det også være i hvert fald Europa. Måske Spanien, der skinner solen og kulturen er nærmere den arabiske som vi begge elsker hvor der er åbenhed, familie i fokus og alt inden for 30min. er "til tiden".

Læs min post om Vejen til min Araber her.. 

Men efter nogle kritiske måneder med blødninger inden fødslen, flyttede jeg og the bump til DK for at få en rolig og god fødsel. Imad kom og gik så godt han kunne og Adam kom heldigvis noglelunde til tiden. Men så var det bare som om jeg ændrede mig over natten! Jeg så min mor i et helt andet lys - aka INTET ved hende var irriterende. Det var måske den underligste følelse haha, og så var der det her med familie og at være i sikker havn hjemme. Jeg ville hjem. Hjem og bo i Danmark. Bo i min barndomsby Svendborg!

Så tilbage til Dubai to break the news til Imad som stod som et stort spørgsmålstegn. Med 5 uger gamle Adam på armen pakkede jeg mine kufferter, opsagde lejligheden og kysset mine dejlige venner & veninder farvel for sommeren - for jeg tænkte at over sommeren ville jeg nok ændre mening og have lyst til at komme tilbage?!?!?!? hmm..

Og derfra flaskede alting sig bare. Jeg fik min drømme vinter med massere af sne, hundekolde vintergrader og hyggestuder foran pejsen, som på mirakuløs vis overgik til sol og sommer og fantastisk tidlig forår.. og nu denne sommer. Jeg tænker der er en vejrgud der virkelig gerne vil holde på mig 🙂 Og hvad med Imad? Ja han stod efterladt i Dubai med alle vores ting og med ild i røven over at skulle skrue tiden 3 år frem. Det har da helt sikkert ikke været nemt for ham, men han klarede det jo. Han klarede det hele og nu kommer han altså! PÅ TIRSDAG.

 

Facts om Familiesammenføring:

 • Der er op til 10 måneders behandlingstid, hvor han får et opholdskort så han kan blive i landet lovligt.
 • Han skal nå at søge mans han har sit Schengen visit visa
 • Når ansøgningen er godkendt skal han inden for 6 måneder bestå 1. prøve og yderligere 3 måneder efter bestå 2. prøve, for at blive godkendt og få opholdstilladelse.
 • De nye regler kræver 100.000kr (!!!!!!!!!!!!) på en lukket konto i 10 år (!!!!!!!!) WTF?
 • Han må ikke arbejde i landet før han får sin opholdstiladelse.

 

Det er heldigvis et plus at jeg er Dansk, at vi er gift (af kærlighed) i Danmark og selvfølgelig at vi har Adam, som også er født i Danmark og derved Dansk statsborger, så vi håber på en smooth process og krydser fingre og tær og råber INSHALLAH for at det her lykkedes <3

Will keep you posted!

x Marie

2 thoughts on “Vores liv forandres om 3 dage..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *